Slyklippare

Slyklippare

Behöver du ordentlig arbetskraft där en vanlig gräsklippare helt enkelt inte räcker? Lagom till våren när terrängen börjar växa igen kan det vara lägligt att införskaffa en ordentlig slyklippare. Vi på Bengt Bergs maskinservice AB är stolta generalagenter av Canycom slyklippare från Japan.

Kärt barn har många namn, Canycom CMX227 och CMX1402 är en betesputs, slaghack, slyklippare eller gräsklippare. Sammanfattningsvis en gräsklippare anpassad och framställd för att klara av de tuffaste jobben där en vanlig gräsklippare inte räcker till.

Den är gjord för att kunna köra i terräng och mark där man annars får klippa med lie eller trimmer. Kanske kan man inte klippa alls.

Med dess låga tyngdpunkt/höjd klarar den av att köra i slänter och backar men även under grenar och träd. Vår slyklippare från canycom har både fyrhjulsdrift och diffspärr och med hjälp av det tar den sig fram enkelt även på de mest kuperade platserna.

På maskinen sitter det två slagor/kvivar som är av extremt hårt material för att klara av tufft arbete. Driften av klippdäcket sker med kardanstång och inga remmar som slirar när gräset blir tjockt.

Det viktigaste av allt, säkerheten. Det är såklart av största vikt att det går enkelt att bromsa i de brantaste backarna. Det klarar Canycom slyklippare enkelt med hjälp av sina tre bromsar. Där maskinen kör uppåt klarar den lika lätt och säkert av att köras nedåt. Hastigheten är upp till 13,8 km/h.

Slyklippare