Pellenc Sekatör

Pellenc Göteborg

Historia om Pellenc sekatörer

Pellenc har tillverkat sekatörer sedan 1976. Det stora genomslaget i Sverige kom med modell P2000 (tillverkades mellan 1994 - 2003). Trots att sekatören är upp emot 20 år gammal finns de fortfarande många som använder sekatör P2000 dagligen. Mellan 2003 - 2015 tillverkades modellerna Lixion och Treelion.

2016 lanserades den Pellenc Prunion.

2017 lanserades Pellenc Vinion i Sverige

Utvecklingen går framåt!


Pellenc Prunion Sekatör

Med lägre vikt, smalare handtag som gör det lättare att hålla, handtaget är numera lite mer ovalt för bättre ergonomi. Detta är bara några av förbättringarna på den nya batteridrivna sekatören. Det stoppar inte där. Prunion har ett större gap som gör att stora grenar kommer längre in och tillsammans med större kraft och större gap kommer beskärningsarbetet gå mycket lättare framöver. Bladet byts utan några verktyg.

Inte nog med alla dessa fördelar, den har också blivit betydligt mycket billigare!

Upptäck fördelarna med din Pellenc Göteborg!

Inte nog med alla dessa fördelar, den har också blivit betydligt mycket billigare!

 • Vikt 885 g
 • Blad öppnas 67 mm
 • Max. klippdiameter 45 mm
 • Körtid med 250 batteri 12h
 • Körtid med 150 batteri 9h

Batteri till Pellenc Prunion Sekatör

Det finns två batterier som passar till Pellenc Prunion sekatör. För enbart beskärning med sekatör rekommenderas Batteri 150P med körtid 8 timmar. För den som vill kombinera sekatör med ett annat redskap är det Batteri 250 som gäller. På batteri 250 finns det två anslutningar, 1st till sekatör och 1st till valfritt redskap. Man kan alltså använda både stångkedjesåg och sekatör utan att behöva koppla loss. Väska med hölster och bryne förljer med som standard.

 • Vikten på Batteri 150P är 845 g
 • Vikten på Batteri 250 är 1680 g

Pellenc Vinion Sekatör

Pellencs nya sekatör Vinion är marknadens smidigaste och lättaste batteridrivna sekatör.

Precis som Prunion passar den utmärkt till beskärning för plantskolor eller arborister, men även för entreprenörer, kommuner och kyrkor som har användning för en sekatör i sitt arbete. 

Med ett något mindre handtag passar den även användare med små händer. Finns för både höger- och vänsterhänta. Är kompatibel med både batteri 150 och batteri 250. Precis som hos Prunion fungerar batterierna på samma sätt.

 • Vikt 680 g
 • Blad öppnas 57 mm
 • Max. klippdiameter 35 mm

Batteri till Pellenc Prunion Sekatör

Det finns två batterier som passar till Pellenc Vinion sekatör. För enbart beskärning med sekatör rekommenderas Batteri 150 med körtid 8 timmar. För den som vill kombinera sekatör med ett annat redskap är det Batteri 250 som gäller. På batteri 250 finns det två anslutningar, 1st till sekatör och 1st till valfritt redskap. Man kan alltså använda både stångkedjesåg och sekatör utan att behöva koppla loss. Väska med hölster och bryne förljer med som standard.

 • Vikten på Pellenc Batteri 150 är 845 g
 • Vikten på Pellenc Batteri 250 är 1680 g

Köp din Pellenc Göteborg hos oss på Bengt Bergs Maskinservice.