Slyklippare gör jobbet

Tidningen Entreprenadaktuellt laddade upp en film på Canycom CMX227 när den klippte buskar och sly. Denna film gjorde en viral succé på deras facebook och Instagram. En journalist ringde därför upp en av våra kunder som köpt Canycoms Slyklippare för att kolla upp om maskinen verkligen var lika bra som det ser ut på film. Detta reportage skrev de i sin tidning 22 augusti 2018.

 Artikel från Entreprenadaktuellt september 2018

Artikel från Entreprenadaktuellt september 2018

Lastarmontering Canycom S25a

Nu har äntligen Containrar kommit från Japan med första sändningen av Canycom Minidumprar och Slyklippare.

Lastaren är tillverkad i Sverige så det första vi gör är att montera på lastaren på dumprarna. Nackdelen med Canycom Minidumprar är att det är så mycket material i flaket att det är ett sjuhelvetes jobb att borra i det. På bilden håller Stefan på att borra hål för infästningen av lastaren (han har sin egen teknik).

Ännu en Wille

upload.jpg
upload.jpg

Än vilar vi inte. En Wille465 med Plog och spridare från Serco. Blev ett riktigt snyggt ekipage, och direkt ut i verksamheten. 

Vi vill även önska alla en riktigt GOD JUL, från oss på Bengt Bergs Maskinservice AB.

ÖPPET 7.00 - 16.00 även i mellandagarna

Leverans

En ny Wille 265 med så utrustning, levererad till brf. i Partille. Perfekt tajming just till snön. Blir mycket roligare att jobba med ny maskin.

upload.jpg

Lastbilsvård

Lastbilsvård

Detta väder gör oss alla tokiga... man hinner knappt komma utanför gården innan bilarna är skitiga igen.

Ikväll är det kamp! BBM VS. Skitig Lastbil 1-0

Imorgon är det nya leveranser men det är en annan dag.

Canycom släntklippare CG431

George bush cutter - CG431

Vår kära japanska fabrik har en tendens av humor. Deras val av namn är alltid lika rogivande.

Denna maskin är verkligen speciell. Det är en Canycom larvgående släntklippare. Fördelen är att föraren alltid står rakt (upp till 30 grader) även om maskinen kör på tvären i en slänt. Plattformen autojusteras så att den är i våg även när maskinen kör på tvären i en dikeskant. Föraren känner sig bekväm trots att maskinen lutar. 

Idag var vi ute hos kund med en reporter och fotograf som tog lite bilder när kunden arbetade med sin Canycom CG431. Resultatet blir riktigt bra och fort går det. 

Kolla på vår produktsida Canycom slyklippare för mer information. 

 

upload.jpg

Canycom larvgående släntklippare

För mer info: 

Martin@bbm.se

031-3377560

Heatweed Automatiska Temperatur Reglering

Automatisk Temperatur Reglering

Är det dags för service av Er Heatweed mid? Passa i sådana fall på att sätta in den Automatiska Temperatur Regleringen om ni inte redan har den.

Från och med i år levereras alla Heatweed Mid med AutomatiskTemperaturReglering (ATR). För Er som har en Heatweed Mid från 2014 kan ATR eftermonteras hos oss på vår verkstad i Göteborg alternativt kan vi komma ut med våra Servicebilar och montera Automatisk Temperatur Reglering direkt hos Er. Detta går rätt fort och är lämpligt att göra i samband med service eller någon annan reparation.

Med denna Temperatur styrning har det blivit enklare för användaren att alltid arbeta med rätt temperatur (Vilket är det viktigaste med kemikaliefri ogräsbekämpning). Det enda som behövs numera är att flytta brytaren till vänster eller höger (beroende på vilken slanglängd som används).

Denna utveckling har även gett **snabbare uppstartstid för Heatweed Mid**, nu är uppstartstiden vid normala fall inom 1 min och 30 sek från kall maskin till perfekt temperatur. På nedan knapp kan ni läsa mer om ATR.

Tryck på HEATWEED MID nedan för att läsa mer om Heatweed Mid och den Automatiska temperatur reglering.

Entreprenad Live Mässa Knutstorp 2017

Idag öppnar portarna på Entreprenad Live. Detta är en lokal mässan för branschens Entreprenadmaskiner i Skåne, närmare bestämt på Ring Knutstorp. Vi på BBM ställer ut med Wille redskapsbärare och Canycom Minidumper i monter A:401 tillsammans med Ystamaskiner. Vi har även en Canycom Slyklippare CMX227 på området.

Vi har här ett brett utbud med både maskiner och maskinredskap i denna monter. Allt från vikplogar och Sandspridare till Spearhead Twiga Armklippare med slaghack.

Regnet rår vi inte för men vi är glada ändå!

Välkomna in för att titta eller allmän rådgivning om entreprenadmaskiner, markvårdsmaskiner och grönytemaskiner.

Monter A:401

Bengt Bergs Maskinservice AB firar 25-års jubileum!

Året var 1992 när Bengt Berg startade Bengt Bergs Maskinservice AB. I och med detta firar företaget i år 25 år med att hela personalstyrkan åker med till vår samarbetspartner Canycom´s fabrik i Japan.

Detta innebär att vi kommer ha begränsad bemaning på företaget under V36. Under denna period kommer vår kollega Mats att sköta spkarna för framförallt reservdelar. Ni kommer att kunna nå honom på Peders (reservdelar) vanliga nummer: 031-3377563

Försäljning och verkstad kommer att vara begränsad under denna vecka. Självklart svarar vi i telefon så gott det går med sju timmars tidsskillnad.

Har man några andra frågor under denna vecka går det bra att maila till info@bbm.se eller sms:a alternativt prata in på någon av våra telefonsvarare

MVH Bengt Bergs Maskinservice AB

Leverans Pellenc

Idag levererades batteridrivna trädgårdsmaskiner till Göteborgs Stads Bostadsbolag AB. 

De hade tidigare kört med batteridriven häcksax men när de skulle komplettera sitt förråd föll valet på Pellenc.  

De fick nu en batteridriven häcksax som de kan köra med hela dagen utan att behöva ladda batteriet, häcksaxen är dessutom lättare och kraftigare.  

Detta Pellenc batteri kan de använda till flera olika redskap, bl.a. trimmer (Excelion2000), lövblås (Airion2), Gräsklippare (Rasion), motorsågar och flera andra redskap.

Mer info finns på våran produktsida www.bbm.se/pellencs/

Ni kan ringa för demo eller för mer information: 031-3377560

 

 

 Batterihäcksax

Batterihäcksax

Helion2

Mässa i Finland

Vi introducerade Canycom på finska marknaden för exakt 1 år sedan. Den första slyklipparen såldes till en av finlands största kommuner bara någon månad senare. Denna vecka ställer vi ut på Lepaa mässan i Finland och intresset är stort för canycom slyklippare. 

 Stort intresse av Canycom cmx227  

Stort intresse av Canycom cmx227  

upload.jpg

Canycom Cmx1404 slyklippare Falkenberg

Slyklipparna sprids ut i Sverige. Idag blev det leverans av en Canycom slyklippare till Falkenberg. 

Detta är en kund som vill ha ordning och reda på gården. Jag är mäkta imponerad hur de slitit i alla år med att gå för hand med trimmer och röjsåg. Nu är de dagarna förbi och ängsmarkerna, dikena och skogsdungarna kan se sig besegrade. 

 

Är ni också intresserade av att testa denna fyrhjulsdrivna gräsklippare?

Ring: 031-3377560 för demo eller mer information. 

upload.jpg

Fyrhjulsdriven gräsklippare

upload.jpg

Canycom Cmx1402

2,5 ton Minidumper till ny kund i Göteborg

Anläggningsföretag i Göteborg förvärvade idag en Canycom 2,5ton Minidumper med lastare

Canycom S25a minidumper med lastare och svängbart flak är unik. I Sverige säljs de flesta minidumprar upp till 1,6 ton med lastare. Nu är trenden ganska tydlig, även 2,5 ton minidumprar har blivit populärt med lastare.

Vi gratulerar ännu en gång detta Anläggningsföretag i Göteborg till sin nya Canycom S25a med lastare!

Canycom S25a minidumper + lastare

Demo blev till leverans

Idag åkte vi ner till de småländska skogarna för att köra en demo med Canycom CMX1402 slyklippare. Kunden har en skogsfastighet och har tillbringat många timmar varje år med röjsåg för att hålla ner all sly. 

Canycom CMX1402 uppfyllde återigen kundens önskemål. Demokörningen blev till leverans och ännu en gårdsfastighet har blivit ägare till en kraftfull gräsklippare som är byggd för sly och snårskog.

Är det fler som tröttnat på att gå flera veckor med röjsåg?  

Är det fler som försökt klippa det höga gräset med en vanlig traditionell gräsklippare där remmarna slirar och andra delar på maskinen bara går sönder? 

Vi har lösningen! Ring eller maila för mer information:

Martin@bbm.se  

031-3377560

 Canycom CMX1402

Canycom CMX1402