Etesia - Gräsklippare

Etesia är främst berömda för sin uppsamlingsförmåga. Etesia har gräsklippare i olika storlekar, allt från handgående till åkgräsklippare. Gräsklipparna är byggda för att samla upp och har därför satsat på korta avstånd mellan "uppsugning" till behållaren. Det är knivarna som skapar en sugeffekt som gör det möjligt att samla upp på de flesta underlag. Med detta system är man inte i behov av någon fläkt för uppsamlingen. Det ger också möjligheten till större kanaler som gräset/löven ska transporteras igenom vilket ger den stora fördelen att minska risken för att något skulle fastna på vägen i uppsamlingsmomentet, oavsett väder.

Etesia har även visat sig i framkant när det gäller miljö. 2013 tog de fram en Elektrisk åkgräsklippare. 2015 kommer nästa steg i utveckling, en elektrisk handgående gräsklippare.

Det är inte bara uppsamling som är viktigt för Etesia, det är trots allt gräsklippare de tillverkar och klippresultatet är därför väldigt viktigt. Det finns alternativa lösningar ifall man inte alltid vill samla upp, maskinerna kan även utrustas för mulching.

Modeller:


Etesia 124 DX

Byggd för professionellt bruk.

Fyrhjulsdriven (4WD), dieselmotor med 25 hk och hydrostat drift.

Höjd: 1340 mm

Bredd: 1280 mm

Längd: 2800 mm

Vikt: 875 kg

Klipphastighet: 16 km/h

Uppsamlingsbehållaren: 600L och högtippande

Klippbredd: 1240 mm (mulching aggregat 1440 mm)

Etesia 124 är den mest unika gräsklipparen för uppsamling. Med sina dubbla knivar som roterar mot varandra uppnår man en sugeffekt som klarar att samla upp det mesta. Från klippdäcket är det en lucka på 50x50cm som går direkt till behållaren, det finns därför ingen risk att något ska fastna i kanalen på vägen. I fronten finns ett A-fäste för montering av redskap som kan drivas med den extra hydrauliken.

Tillbehör:

124:an kan även utrustas med hytt och vikplog. Det finns även ett mulching klippdäck med klippbredd 1440 mm.


Hydro 80

Byggd för professionellt bruk.

Bensinmotor med 15 hk och hydrostat drift.

Höjd: 1170 mm

Bredd: 820 mm

Längd: 1970 mm

Vikt: 240 kg

Klipphastighet: 9 km/h

Uppsamlingsbehållaren: 240L

Klippbredd: 800 mm

En smidig gräsklippare med uppsamling. Den är kraftigt byggd med svetsad ram och starka hydrostater för att klara av ett professionellt arbete i dagligt bruk på t.ex en kyrkogård, bostadsbolag/förening eller hos entreprenören.

Tillbehör:

Mulchingkit, sidoutkast, plog, mossrivare och släpkärra.


Bahia

Bensinmotor med 13 hk och hydrostat drift.

Höjd: 1170 mm

Bredd: 820 mm

Längd: 1980 mm

Vikt: 220 kg

Klipphastighet: 9 km/h

Uppsamlingsbehållaren: 240L

Klippbredd: 800 mm

En smidig gräsklippare med uppsamling.

Tillbehör:

Mulchingkit, sidoutkast, plog, mossrivare och släpkärra.


Bahia Electric

Höjd: 1170 mm

Bredd: 820 mm

Längd: 1980 mm

Vikt: 330 kg

Klipphastighet: 8 km/h

Uppsamlingsbehållaren: 240L

Klippbredd: 800 mm

Bahia electric är den första professionella åkgräsklipparen med uppsamlare! På en laddning kan man klippa ca. 2500 m2, eller ca. 2 timmar, vid användning av batterikärran kan man klippa i ca. 3,5 timmar.

Klipp gräset i en tyst miljö, det ger bättre arbetsmiljö och nöjdare omgivning. Att klippa gräset med Bahia Electric ger en positiv miljöpåverkan. Dessutom är driftkostnaderna betydligt mycket billigare, ingen bensin, olja eller filter.

Tillbehör:

Mulchingkit, sidoutkast, plog, mossrivare, batterikärra, släpkärra.